Σελίδες

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΔΙΚΑΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ικανότητα κατάθεσης στην αστυνομία και δικαστήριο....



 [ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ]


ΘΕΜΑ : Κλινική Ψυχολογική Αξιολόγηση
 της ΝΙΚΗΣ Ο.,
 Α.Δ.Τ. 000000 και ημερονηνία γέννησης 00/00/0000


Η ΝΙΚΗ Ο. προσήλθε  για εξέταση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας... στις 02.00.00, 06.00.00, 20.00.00 και 21.00.00, κατόπιν γραπτού αιτήματος του  Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων…., ημερομηνίας 00.00.0000, στα πλαίσια «διερεύνησης καταγγελίας της προαναφερόμενης εναντίων των... γονιών της.»   

Τα πιο κάτω ευρήματα εξήχθησαν ύστερα από την Κλινική Ψυχολογική Διερεύνηση στην οποία υποβλήθηκε η προαναφερόμενη, και η οποία περιελάμβανε Κλινικές Ψυχολογικές Συνεντεύξεις και χορήγηση του Ψυχοδιαγνωστικού Τεστ Προσωπικότητας Τ.Α.Τ. («Δοκιμασία Θεματικής Αντίληψης»).

Διαπιστώνεται ότι η ΝΙΚΗ Ο. από πλευράς νοημοσύνης βρίσκεται στα φυσιολογικά πλαίσια. Η αφαιρετική και κριτική της ικανότητα όπως και οι άλλες ανώτερες ψυχικές λειτουργίες (σκέψη, μνήμη, προσοχή, αντίληψη, σύνθεση, ανάλυση) λειτουργούν στα πλαίσια του φυσιολογικού.

Δεν παρατηρήθηκε οποιαδήποτε ενεργός ψυχοπαθολογία ή ψυχωτική εκδήλωση (παραληρηματικές ιδέες, ψευδαισθήσεις, ιδέες δίωξης), που να επηρεάζουν την επαφή της με την πραγματικότητα.

Ως εκ τούτου, κρίνω ότι η ΝΙΚΗ Ο. έχει πλήρη επίγνωση και ευθύνη των λεγομένων της (καταγγελιών της), δύναται να δώσει κατάθεση στην αστυνομία, να συμβουλεύσει και να συμβουλευθεί από τον δικηγόρο της, και κατ’ επέκταση είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία και να καταθέσει στο Δικαστήριο.  

Η παρούσα έκθεση θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων… (Νομική Υπηρεσία…), για υπόθεση που αφορά στη ΝΙΚΗ Ο.


[ΥΠΟΓΡΑΦΗ]

[ΟΝΟΜΑ ΚΛΙΝΙΚΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ]

Κλινικός Ψυχολόγος 

[Σε ένα μεταγενέστερο στάδιο θα αναφέρω κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διέπουν τη δικανική ψυχολογική αξιολόγηση]